SE ŽE POZNAVA?

Živjo!
SEM ROMAN JELEN #912

Rojen sem v Ljubljani, leta 1978 – prosim, nehaj računat koliko sem star ;). 
Motor vozim že od 9. leta. 

Če prej slučajno nisi prenehal/a računat, lahko z matematiko nadaljuješ in veš, da moja motokrosistična delovna doba šteje že kar dobrih 35 let. 🙂 

Vse večja želja in strast za nadaljevanje v profesionalnih vodah tega športa se je krepilo skozi mladinska tekovanja in dosežkih na državni in evropski ravni. 

Prvi štart v profesionalno motokrosistično kariero.

Profesionalno tekmovalno kariero v motocorssu sem pričel leta 2000 z ekipo Team Cinti KTM. Kje so bili moji “Team mates”:
 Damien King in
Miska Aaltonen. 

Nadaljeval v ekipi Team Martin Honda, s timskimi kolegi
Cristian Beggi, 
Antonio Cairoli in
 
Brian Jorgensen, leto kasneje Team Husqvarna Edo Racing, skupaj z
Alex Puzar
Philip Rüf

Sledilo je leto premora za motocorss in odpeljanih nekaj tekem Supercross-a v Italiji, Španiji in Franciji (Team MD racing), ker sva si bila v podporo kot timska kolega z
Davide Degli Esposti.
Za tem sem se pridružil team Suzuki Edo Racing.

Svetovno prvenstov & oder za zmagovalce.

V letih mojega tekmovanja je bila konkurenca res huda, štartno rampo sem si delili z danes rečeno, kar z največjimi legendami: 
Stefan Everts, 
Joel Smets,
Yves Demaria 
Mickale Pichon,
Javier Vico Garcia,
Bratje King,
Andrea Bartolini…
Legende, katere so danes zamenjali Tim Gajser, Antonio Cairoli, Romain Fever, Jefery Herlings …

Ogromno samozavesti in potrditev sem dobil, ko sem leta 2003 na svetovnem prvenstvu razreda 650cc v Montevarchi-ju osvojil 3. mesto.

Zadnji dve leti (2002, 2003) pred upokojitvijo od profesionalnega športa sem svetovno prvenstvo zaključil na skupnem 7. in 6. mestu v svetovnem prvenstvu.

V moji karieri  pa nisem bil povsem sam, za nenehni napredek moje tehnike sta skozi moja dirkaška leta skrbela trenerja  Jani Sitar in Georges Jobè.

Konec profesionalne motokros kariere.

V športu, kot je motocorss večino čas tvegamo, vozimo na limitu, kar se odraža tudi v neželjenih poškodbah. Tudi sam sem bil na žalost zbiratelj le-teh.

Leta 2006 so se vrata profesionalnega tekmovanja zaprla zaradi poškodb, vendar so se odprla nova. 

Testni voznik pri podjetju Akrapovič, WP ...

Zaradi svojih bogatih izkušenj sem kot testni voznik pričel sodelovati s podjetji Akrapovič, WP Suspension, trenutno testiram za Tomazin Racing in pomagam razvijati motorje pri MB teamu. Kar poleg motocross šole uspešno hrani mojo motokrosistično dušo 😉 .

RJ912 MX šola

V veliki želji, da ostanem v stiku z motocrossom in delim vse pridobljene izkušnje s svetovnih prog in tekmovanj, sem pričel z RJ912 MX school, zaradi želje da bi znanje prenesel na mlajše dirkače in jim omogočil lažjo ter manj “bolečo” (vezano na poškodbe) dirkaško pot.

Z motocross šolo lahko mladim, talentiranim dirkačem pomagam stopiti stopnjičko višje.

Motocross ni samo šport adrenalina in hitrosti, temveč v večji meri tehnike in razumevanja. Zato si želim svoje izkušnje, znanje in lekcije, prenesti na dirkače kot tudi rekreativne voznike.

V tem obdobju sem treniral voznike ter bil razpet med Slovenijo, Italijo in Brazilijo.

Sledila je selitev v Brazilijo.

V Braziliji smo z družino živeli tri leta, poleg individualnih treningov, trenerske podpore v Kawaski Rota K team, sem kljub svojim ne ravno rosnim letom, podal še malo v tekmovalne sfere in osvojil naslov prvaka v razredu MX3 za Honda IMS Team.

Življenje sedaj...

Po vrnitv v Evropo sem se posvetil RJ912 MX šoli, ki je sedaj razpeta med Italijo in Slovenijo. Voznikom želim olajšati dojemanje tehnike, ki je ključna pri varnosti voznika in za hitro in dobro odpeljan krog. 

Poleg individualnih in skupinskih treningov organiziriamo tudi skupinske delavnice.

Toliko na kratko o meni –  dnevne prigode in treninge lahko spremlaš tudi na mojih socialnih omrežjih.

ENJOY THE RIDE!